eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Személycserék több nagykövetség élén

Több nagykövetség élére is új vezető kerül a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent köztársasági elnöki határozatok alapján.

A pozsonyi nagykövetség vezetését Czimbalmosné Molnár Évától átveszi Pető Tibor, aki a prágai nagykövetség éléről érkezik a posztra. A prágai képviselet élére Boros Miklós kerül.

Visszahívják a római nagykövetség éléről Paczolay Pétert, a helyét Kovács Ádám Zoltán veheti át. Paczolay Pétert, az Alkotmánybíróság korábbi elnökét január végén az Emberi Jogok Európai Bíróságának magyar bírói posztjára választotta az Európa Tanács parlamenti közgyűlése.

A tbiliszi nagykövetség vezetését Horváth Viktória veszi át Szabó Sándortól.

Bucsi-Szabó Editet - a Magyarország quitói (Ecuador) nagykövetségének vezetésére, valamint az ország venezuelai képviseletére kapott megbízása érintetlenül hagyása mellett - felmentették Magyarország kolumbiai képviseletére kapott megbízása alól, a bogotai nagykövetség vezetésével Endreffy Lórándot bízták meg.

A bejrúti nagykövetséget ezentúl Mihályi Géza vezeti, Váradi Lászlót visszahívták.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×