eur:
394.46
usd:
370.01
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Botka László: Ha tizenöt év alatt ennyit sikerült összehozni rólam, nincs okom magyarázkodni

Botka László: "Ha tizenöt év alatt ennyit sikerült összehozni rólam, nincs okom magyarázkodni"

Rendőrök megvesztegetésével vádolja Botka László szegedi polgármestert, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét egy szegedi jogász. A Fidesz felszólította Botkát, hogy tájékoztassa az ügyről a közvéleményt, az MSZP szerint viszont a fontos emberek már a fideszes polgármester hivatali ideje alatt is ingyen parkolhattak. Botka László az InfoRádióban reagált a vádakra.

Botka László ingyenes parkolással korrumpálhatta a helyi rendőrkapitányokat -- mondta szegedi sajtótájékoztatóján Szabó Bálint. A jogász szerint az önkormányzat által 2008 és 2012 között kiosztott parkolóbérletek ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt már bírósági eljárás folyik, a Nemzeti Nyomozó Iroda most hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, ő pedig bejelentést tett Pintér Sándor belügyminiszternél, mert úgy véli, hogy a történtek megrengethetik a rendőrségbe vetett bizalmat.

„Szeged város polgármestere abba a gyanúba keveredett, hogy a megyei és városi rendőrfőkapitányokat éveken keresztül illegális módon, ingyenes, évente háromszáz ezer forintba kerülő parkolóbérletekkel támogatta. Ez a gyakorlat felvet nemcsak számos morális, hanem sok jogi kérdést is, hiszen ennek fényében érthetőbbé válik, hogy a szegedi városi és megyei rendőrkapitányság vezetői esetenként miért intézkedtek és léptek túl a hatáskörükön olyan esetekben, amikor az egyik fél az önkormányzat volt.”

A Fidesz felszólította Botka Lászlót, hogy mondja el, mit tud a szegedi parkolási botrányról. A miniszterelnök-jelölt ezt is meg is tette az InfoRádió Aréna című műsorában.

„Magyarországon 1990 óta az önkormányzati és országgyűlési képviselők jogállásáról szóló helyi és országos jogszabályok értelmében a közösségért dolgozóknak a munkájukhoz kötődő, közvetlen költségeit meg kell téríteni. Egyértelmű, hogy egy önkormányzati képviselő, aki folyamatosan járkál a városban, szükséges, hogy tudjon közlekedni.

Vihar egy pohár vízben.

Tizenöt éve kormányzom Magyarország egyik legnagyobb városát, számítottam arra, hogy kampányt indít ellenem a fideszes hazugsággyár, ha ennyit sikerült tizenöt év alatt összeszedniük, akkor semmi okom a magyarázkodásra.”

Az MSZP is reagált Szabó László és a Fidesz vádjaira. A szocialisták közleményükben hangsúlyozták, hogy a parlamenti és az önkormányzati képviselők már a fideszes városvezetés idején is ingyen parkolhattak, de a rendőrkapitányoknak adott kedvezményre Botka Lászlóhoz hasonlóan ők sem térnek ki.

Az MSZP szerint egyébként a feljelentő, a Szegedi Ügyvédi Kamara nyilvántartásában nem szereplő Szabó Bálint egy álügyvéd, akinek bírósági papírja van arról, hogy notórius hazudozó. Szabó Bálint az elmúlt évben megfordult az MSZP-ben és a DK-ban. Korábban azt állította, hogy ott volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásánál. Érdekvédőként is tevékenykedik; márciusban bilincsben vitték el a szegedi városházáról, mert a közgyűlés ülésén fénymásolt húszezreseket dobált le a karzatról, miközben a Szeviép ki nem fizetett vállalkozóinak kártalanítását, valamint önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottságok felállítását követelte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×