Hazaszállították Bulgáriából a balesetet szenvedett nőt

InfoRádió
2017. augusztus 11. 06:34
Megérkezett Magyarországra és stabil állapotban van az a 19 éves nő, aki három hete szenvedett autóbalesetet Bulgáriában.

Molnár Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában működő Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezetője a balesetet szenvedett nő hazaszállítása nyomán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 19 éves lány az intenzív osztályra került, egyelőre altatásban tartják, ahogy a burgaszi kórházban is tették.

"Fiatal szervezetről van szó. Egyértelműen nagy vérzés az agyban nem volt, a rendelkezésünkre álló leletek szerint. Úgy gondoljuk, a helyzet súlyos, de nem reménytelen. Tesszük a dolgunkat, ez akár napokba, hetekbe is telhet, amíg nyilatkozni tudunk, van-e és ha igen, milyen súlyos és maradandó-e az agy károsodása" - mondta Molnár Zsolt az M1-nek.

A három hete, Bulgáriában autóbalesetet szenvedett nő sajtóinformációk szerint idegenvezető barátjához utazott nyaralni, mikor július 19-én autóbalesetet szenvedtek: a kocsijuk lerobbant, és mielőtt mindenki ki tudott volna szállni, hátulról nagy sebességgel a járműbe rohant egy másik autó. A kocsiban rajtuk kívül két magyar turista - egy idősebb asszony és az unokája - ült. A baleset következtében az asszony meghalt, a vele lévő 7 éves unokáját pedig a nagykövetség segítségével soron kívül hazautaztatták.

A már a szegedi kórházban ápolt nőnek a baleset következtében két nyaki csigolyája eltört és agyi ödéma alakult ki nála. Mostanáig Burgaszban kezelték, mesterséges kómában tartották. A szegedi klinika és a bolgár kórház szakemberei a szófiai magyar nagykövetség munkatársának jelenlétében telefonkonferencián konzultáltak arról szombaton, hogy mikor lehet hazaszállítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hazaszállították Bulgáriából a balesetet szenvedett nőt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást