eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nagyot fordul az időjárás, van, ahol már vihar van, jégeső is jöhet

Nagyot fordul az időjárás, van, ahol már vihar van, jégeső is jöhet

Már hét megyében és a fővárosban van érvényben a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés a tartós hőség miatt, utána pedig jégeső is jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön tetőzik a hőség, szinte mindenütt 27, a déli országrészben 29 Celsius-fok feletti középértékek várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34-39 fok között valószínű. Késő estére 24-32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Emiatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében harmadfokú, az ország többi megyéjében másodfokú a figyelmeztetés. Emellett felhívták a figyelmet arra is, hogy az UV-B sugárzás is nagyon erős lehet.

Az Időkép jelentése szerint csütörtök délután négykor az ausztriai Graz környékéről zivatart jelentettek, csakúgy, mint Fertőd, Fertőszentmiklós, Jánossomorja, Kapuvár, Körmend, Kőszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd és Szombathely környékéről.

A veszélyjelzés szerint pénteken lassanként kezd visszaszorulni a meleg délkelet felé. Akkor a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt marad a 27-29 fokos középérték.

Kitértek arra is, hogy csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki néhol zivatar, átmeneti viharos széllökésekkel. Péntek délután a lehűlést okozó hidegfronthoz kapcsolódóan a Dunántúlon már több helyen lehetnek zivatarok, amelyeket jégeső, viharos (akár 80-100 kilométer/órás) széllökés és intenzív csapadék kísérhet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×