Villamos a szuperkórházhoz: megszólalt Cserháti Péter

Infostart
2017. augusztus 9. 19:51
Egyelőre csak vizsgálják annak lehetőségét, hogy valamilyen kötöttpályás vonal épüljön a tervezett dél-budai szuperkórházhoz – mondta egy ma megjelent cikkre reagálva a fővárosi kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos. Cserháti Péter az InfoRádióban hangsúlyozta: megállapodtak az érintett önkormányzatokkal az egészségügyi centrumok építéséhez-bővítéséhez szükséges döntéshozatal felgyorsításáról.

„Nemrég megjelent egy kormányrendelet, amely úgynevezett kiemelt hatósági üggyé nyilvánította az Egészséges Budapest Programmal összefüggő helyszíneket”

- mondta a program miniszteri biztosa.

Közölte: 11 olyan fővárosi kerület van, aminek a területén olyan kórház működik, amit érint a fejlesztés. Emellett érinti magát a fővárosi önkormányzatot is, hiszen számos esetben az övezetátminősítés vagy a közlekedésfejlesztési lépés már a fővárosi kompetenciát is érintheti.

„Gyakorlatilag lefolytattuk a tárgyalásokat a fővárossal, illetve a kerületi önkormányzatok képviselőivel is, és egyenként kötünk megállapodást velük, hogy a folyamathoz tartozó önkormányzati rendeletalkotási folyamatok időben megtörténhessenek” - mondta Cserháti Péter.

Elmondta, hogy reményeik szerint már ősszel a közgyűlés elé kerülhetnek azok az építési, területrendezési szabályzatok, amelyekben tükröződnek a megállapodásokban foglaltak.

„Hiszen nem egy helyen a beépíthetőség, a magasság, a környezethez való viszony és a közlekedési kérdések fontosak az önkormányzatok számára” - tette hozzá.

Szintén feladata a folyamatnak és a projekttervezésnek a közlekedésfejlesztés átgondolása.

„Több helyszínen is vannak ezzel összefüggő feladatok, ilyen például egy egyirányú utca átalakítása a kórház jobb megközelíthetősége érdekében.

Ezek közül kiemelkedő a dél-budai centrum körüli közlekedésfejlesztés.

Ennek egy részéről a kormány már döntött, most az ehhez szükséges közúti közlekedésfejlesztés tervezése zajlik” - közölte a miniszteri biztos.

„A 11. kerület felvetette az előzetes tárgylások során, hogy a kötöttpályás közlekedés lehetőségét is át kell gondolni. Ezek is a társtárca által koordinált tervezési folyamatban felmerülő szempontok,

de még azért messze nincs döntési helyzet, ez egyelőre egy megvizsgálandó lehetőség”

- jelentette ki az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Csak megvizsgálandó lehetőségként mehet villamos a szuperkórházhoz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást