eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fokozott ellenőrzések a hőség idején

A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára és figyelmeztet, hogy a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai ebben az időszakban fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére - közölte a minisztérium.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a hőség: a nappali csúcshőmérséklet kedden 34, 38 Celsius-fok között alakul.

A tartós hőség különösen megviseli az emberi szervezetet, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a forró napokhoz. A munkaadók kötelezettsége, hogy a hőségriadó ideje alatt az alkalmazottaik igénye szerinti mennyiségben hűtött védőitalt biztosítsanak, emellett a munkavégzés során rendszeresen iktassanak be pihenőidőt, és a kritikus 11-15 óra közti időszakban lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak a munkavállalók.

A hőségriasztás miatt előírt pihenőidő miatt a munkavállalóknak a pihenőidő időtartamával munkavégzési kötelezettségük nem hosszabbodik meg - emelte ki a közlemény.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×