eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

Dupláznak a baloldali vezetők

Ma és holnap is találkozik a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László és az általa korábban egy interjúban árulónak nevezett, szintén szocialista Molnár Zsolt.

Szegedre utazik ma Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja hogy Botka Lászlóval, pártja miniszterelnök-jelöltjével egyeztessen nézeteltérésükről. A szegedi polgármester ugyanis múlt héten a 168 órának adott interjúban árulónak nevezte párttársát, aki – mint mondta – annak ellenére kritizálta a sajtóban, hogy nemrég az MSZP kongresszusának 96 százaléka támogatta miniszterelnök-jelöltségét és programját.

Konfliktusuk fő oka, hogy Botka László többször is egyértelművé tette, hogy Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével nem kíván együttműködni a 2018-as választásokon, Molnár Zsolt azonban széles baloldali együttműködést szorgalmaz a volt miniszterelnökkel együtt. Ezt annak ellenére sem adta föl a politikus, hogy párttársa árulónak nevezte. 

"A szóhasználatot sajnálatosnak tartom, azzal együtt, hogy megértem azt az érzelmi állapotot, hiszen Botka László nagyon sokat dolgozik és nagyon nagy kihívás előtt áll. Ezzel együtt azonban azt kell mondjam, hogy

a szövetségi politikát illetően a nézetkülönbség továbbra is fennáll, és nem csak Gyurcsány Ferencről van szó itt.

Az én állításom az, hogy egy nagyon széles baloldali népfrontra van szükség, amelyik a NER-rel szembe tud menni" - mondta Molnár Zsolt.

Hozzátette: nincs benne sértettség és semmilyen személyes ellentéte nincs Botka Lászlóval, de azt szeretné, ha a stratégiai kérdéseket személyesen, illetve a MSZP testületei előtt beszélnék meg, nem pedig a nyilvánosság előtt.

A politikus emellett megerősítette, hogy ahogy a Népszava hétvégén írta, Molnár Gyula, az MSZP elnöke holnapra Botka Lászlót és Molnár Zsoltot is magához rendelte, tehát a mai megbeszélésük után, holnap a pártelnökkel hármasban is tárgyalóasztalhoz ülnek a felek.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×