eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megvan, meddig tart a budapesti pályaudvar-felújítás

Megvan, meddig tart a budapesti pályaudvar-felújítás

Ha eredményes lesz a kiírt pályázat és minden engedély meglesz, akkor 2018 augusztusában elkezdődhet a Kőbánya-Kispesti vasútállomás rekonstrukciója, amelyet várhatóan 2019 végére fejeznek be - mondta a MÁV szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette: a beruházás kétmilliárd forintba kerülhet.

Már régóta szerepel a beruházási programban a KÖKI vasútállomás felújítása– mondta a MÁV Zrt. szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette, a felújításhoz uniós forrást is szeretnének bevonni.

A szóvivő jelezte, a tervezésre irányuló közbeszerzés már 2016 végén lezárult, most kell elkészíteni az engedélyezési és kivitelezési terveket és meg kell szerezni az építési engedélyeket, valamint ki kell írni a kivitelezésre a nyílt közbeszerzést.

„Ha mindez megtörtént, 2018 augusztusában megkezdhetjük a munkát és

2019 végére készül el a szép, megújult KÖKI.”

A felújítás részeként épül egy újabb akadálymentesített gyalogosfelüljáró, a meglévőt pedig felújítják, megemelik az utasperonokat, felújítják a perontetőket, korszerűsítik az utastájékoztató rendszert és térfigyelő kamerákat is beépítenek – sorolta a tervezett munkálatokat Lőcsei Virág.

„Kényelmes, korszerű és még biztonságosabb lesz az állomás.”

A beruházás körülbelül kétmilliárd forintba kerül, a költségbecslés a közbeszerzés kiírásakor lesz pontosabb – jelezte a MÁV Zrt. szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette, a megújulásig is végez apróbb csinosításokat, javításokat a cég.

„Pótoltunk üvegfelületeket az átjárón, befejeztük a teljes felület takarítását, eltávolítottunk graffitiket, de sajnos a helyükön már újak is születettek és megrongálták az üvegtáblákat is. Van egy kis szélmalomharc, de

bízunk benne, ha megújul az állomás, nagyon fogunk vigyázni rá.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×