eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma
Megint gond volt egy felújított metróval, de nem hibásodott meg

Megint gond volt egy felújított metróval, de nem hibásodott meg

Ajtóhiba gyanúja miatt vontak ki a forgalomból egy felújított metrót a 3-as vonalon.

A felújított orosz metrószerelvények nyolc napig közlekedtek fennakadás nélkül. Szerda reggel fél nyolc körül a Pöttyös utcánál úgy tűnt, ismét ajtóhiba lépett fel, emiatt kivonták az érintett szerelvényt a forgalomból. A hibát a Metróért Egyesület is megerősítette a Facebook-oldalán.

Az Indexnek Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója azt mondta, hogy az ajtók működtek, de az arról visszajelzést küldő lámpa nem működött a vezetőnél. Ezért biztonsági okokból az orosz mérnökök ismét átvizsgálták a szerelvényt.

Az összesen tizenegy felújított metróból hat rendelkezik engedéllyel.

Később kiderült, hogy nem történt meghibásodás a felújított metrószerelvényen, "egy idegen tárgy (fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról. A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést".

A szerelvény átvizsgálás után visszaáll a forgalomba. Az eset nem veszélyeztette az utasbiztonságot.

Korábban megírtuk, hogy megerősítették a 3-as metró felújított szerelvényeinek ellenőrzését, miután újabb mérnökök érkeztek Budapestre a rekonstrukciót végző orosz Metrovagonmastól. A problémák miatt a BKV sajtóhírek szerint egymilliárd forint kötbért követel.

A 3-as vonalat érintő információ, hogy hétfő óta forgalomkorlátozásokra kell számítani az Újpest-Városkapu metróállomás környékén, miután elkezdődtek a 3-as metró északi szakasza felújításának előkészítő munkálatai. A rekonstrukció várhatóan késő ősszel indul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×