eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tombol a vihar Magyarországon: óriási a pusztítás

Tombol a vihar Magyarországon: óriási a pusztítás

Tombol a vihar Magyarországon, Komárom-Esztergom és Tolna megyében már a katasztrófavédelem munkatársainak több helyszínen is segíteniük kellett.

A tatabányai Gál István lakótelepnél lévő vasúti aluljáróban negyven centiméter magasan állt a víz, akadályozva az autóforgalmat. A helyszínre a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak ki, és megtisztították az átereszt.

Egy négy emelet magasságú fa eltört, egy része rádőlt a járdára. A veszélyhelyzetet a tatabányai hivatásos tűzoltók számolták fel.

Tarjánban egy fa villanyvezetékre dőlt, itt szintén a megyeszékhely tűzoltóit riasztották.

Esztergomban, a Kolozsvári úton egy kidőlt fa leszakította a villanyvezetéket, a város hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre.

A Bajna és Gyermely közötti úton egy tízméteres fa dőlt ki a viharban, mindkét sávon megállt a forgalom. A bajnai hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.

Oroszlányban lehasadt több nagyméretű faág, amelyek a gyalogos forgalmat is veszélyeztették. Az oroszlányi hivatásos, valamint az oroszlányi és a kecskédi önkéntes tűzoltók távolították el az ágakat. 

Tolna megye több településén okozott gondot a heves zivatar és felhőszakadás miatt megváltozott időjárás. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóitól kidőlt fák eltávolításához, vízzel telítődött pincék és lakások szivattyúzásához kérnek segítséget a lakók.

A nagydorogi Gábor Áron telepen egy ötméteres fa dőlt egy autóra, a paksi hivatásos tűzoltók megkezdték a veszélyessé vált növény eltávolítását.

Tamásiban, a Tölgyfa utcában egy szuterénben áll a víz félméteres magasságban, a helyi önkormányzati tűzoltók szivattyúznak.

Bikácsnál, Vajta és Nagydorog között fa dőlt egy vonat elé, a sárbogárdi hivatásos tűzoltók csak gyalogosan tudják megközelíteni a pontos helyszínt.

A németkéri Széchenyi utcában bedőlt egy családi ház kéménye, a tető egy részét is beszakította. A paksi hivatásos tűzoltók fóliával fedik be a beázás ellen a tetőt.

A nagyszékelyi Szabadság téren áll a víz, a házakat veszélyezteti. A paksi Bajcsy-Zsilinszky utcában a vihar leszakította a telefonvezetéket, a város tűzoltói eltávolítják azt. Györén, a Rákóczi Ferenc utcában kidőlt egy távközlési oszlop, ide a bonyhádi tűzoltók indultak el. 

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×