eur:
394.15
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hamisított egészségügyi leletekről is ír a kiszivárgott levél

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elkészített egy nyílt levelet, amit az egészségügyi intézmények vezetőivel íratnának alá – írja a Népszava. A levél az egészségügy helyzetéről szóló álhírek terjesztésével vádolt sajtónak szól.

Sorvezetőt adott a felháborodáshoz a kórházigazgatóknak az állami tulajdonos: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) egy nyílt levelet készített, melynek aláírásával az intézményvezetők kifejezhetik rosszallásukat az egészségügyet ért, bár általuk konkrétan meg nem nevezett „igaztalan támadások” miatt - írja a Népszava. A lap úgy tudja: a „különös kérést” a múlt héten Lakatos Márk, az Emmi kommunikációs főosztályának vezetője el is juttatta a címzettekhez.

A lap szó szerint közölte a levelet:

„Nyílt levél a magyar média képviselőinek

Mi, az egészségügy kiemelt gyógyító intézményeit képviselő vezetők fokozódó aggodalommal szemléljük a kórházvilágot az elmúlt időszakban folyamatosan érő, egyre kíméletlenebb és sokszor igaztalan támadásokat.

Hivatásunknál fogva mindenkinél jobban ismerjük az ágazat régóta tartó problémáit. Azt ugyanakkor – évtizedes szakmai múlttal a hátunk mögött – mindannyian tapasztaljuk, hogy a magyar egészségügy javuló pályára állt az elmúlt években. Az egészségügyi fejlesztések elsősorban vidéken, de Budapesten is érezhető mértékben járulnak hozzá a betegellátás javuló körülményeihez.

A még megoldásra váró problémák valós okainak feltárásához, a pontos diagnózis felállításához azonban higgadtság, a tények beható ismerete és objektivitás szükséges. Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy a magyar média egy része ezt a kritériumot nem tartja tiszteletben. Az indulatok, az elfogultság és a tévhitek igazolására szolgáló meghamisított leletek, a szakmaiatlan és megalapozatlan politikai véleménynyilvánítás közvetítése bizalmatlanságot szül a beteg és a gyógyító intézmény között. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy megrendüljön az intézményeinkbe vetett évtizedes bizalom!

A kórház a gyógyítás és a gyógyulás intézménye, s a médiának kiemelt felelőssége van abban, hogy kiegyensúlyozott tájékoztatást adjon az ott folyó munkáról a magyar emberek számára.

Hangsúlyozzuk, hogy semmilyen mulasztást, hanyagságot vagy embertelenséget nem tűrünk meg intézményeinkben. De ugyanakkor kötelességünk megvédeni munkatársainkat az igazságtalan, nemtelen támadásoktól.

Felhívjuk a társadalmi élet és a magyar média minden szereplőjét, hogy hadüzenetek sugározása helyett korrekt tájékoztatással segítsék munkánkat.”

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×