eur:
394.63
usd:
370.99
bux:
66441.19
2024. április 16. kedd Csongor
Durva fordulat az időjárásban, új riasztásokat is kiadtak

Durva fordulat az időjárásban, új riasztásokat is kiadtak

Nyugat felől egyre több felhő érkezik, de emellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Zivatarok érkeznek, lehűl a levegő.

Hétfőn délelőtt először legjobb eséllyel nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok. Napközben ugyanakkor délnyugat felől északkelet felé fejlődve több hullámban is várható zivatarrendszerek kialakulása az országban - írja veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30-60 mm csapadék), helyenként nagy méretű jég és károkozó (80-100, esetleg 100-120 km/h-s) szélroham kísérheti.

A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén a legjelentősebb.

Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben valószínű zivatarok kialakulása, de késő délutántól már itt is jó eséllyel alakulnak ki intenzív, néhol heves zivatarok.

Este az érkező hidegfrontnak köszönhetően az Észak-Dunántúlon már stabilizálódni kezd a légkör. Keddre virradó éjszaka az ország keleti felén, illetve eleinte a Dél-Dunántúlon és a középső országrészben még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra lehet számítani.

Keddtől visszaesnek a várható maximumok: aznap 22-27 fokos legmelegebb hőmérsékletre lehet számítani, szerdán 22-28 Celsius-fokos csúcsértékek várhatók. Mindkét napra jeleznek esőt is, csökkenő valószínűséggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×