Jelentős károkat okozott a vihar

InfoRádió
2017. július 23. 21:28
Másfél óra alatt 80 helyszínre riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat vasárnap este viharkárok elhárítására - közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság.

Az erős szél Hajdúszoboszlón és Debrecenben is károkat okozott, amelynek felszámolásán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók.

A nagy szél sok helyen fákat csavart ki, amelyek autókra, házakra, vezetékekre zuhantak és utakat torlaszoltak el. Hajdúszoboszlón a Damjanich utcában egy lezuhanó faág szakította le a villanyvezetéket. A Gábor Áron utcában két ház bejáratát is eltorlaszolta egy-egy, a szél által kicsavart fa. A Herman Ottó utcában egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.

Debrecenben, a Hortobágy utcában egy lakóház állványzatát bontotta meg a vihar. Az István úton, több helyen is fa dőlt az útra és a villanyvezetékekre. Az Iparkamara utcában a villanyoszlopot döntötte ki a szél.

A debreceni hivatásos tűzoltók folyamatosan számolják fel, a mintegy száz kárhelyszínt. Az eddigi információk szerint a káreseteknél személyi sérülés nem történt.