eur:
395.07
usd:
371.79
bux:
66249.41
2024. április 16. kedd Csongor
Kiadták a riasztást: hihetetlen, mi közelít

Kiadták a riasztást: hihetetlen, mi közelít

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások és heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

Estig főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti részén valószínű egy-egy zivatar kialakulása. Kis eséllyel heves zivatar is kialakulhat rövid idő alatt 20-30 mm körüli csapadékkal, nagyobb méretű jéggel és 70-90 km/h-s szélrohammal - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az esti órákban ugyanakkor a Dunántúl délnyugati, nyugati megyéi felett labilizálódik a légkör, ekkor már inkább arrafelé számíthatunk néhol zivatarok megjelenésére.

Éjszaka nem várható villámtevékenység, majd szombat reggeltől néhol, délután már szórványosan, legkisebb eséllyel a nyugati megyékben várható zivatarok kialakulása. Egy-egy zivatarhoz ismét társulhatnak heves események, leginkább viharos szélrohamok és felhőszakadás.

Marad a kánikula

Pénteken az északnyugati országrészben mérséklődik a hőség, de az Alföld nagyobb részén 27 fok körüli középhőmérséklet várható. Szombaton fokozódik a hőség, a hegyvidékeket kivéve mindenütt 25, a Tiszántúlon 27 fok feletti középértékek várhatók. Záporok által érintett területeken azonban átmenetileg jelentősen felfrissülhet a levegő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×