eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Visszakozott a kormány

Módosította a székhelyszolgáltatás szabályait az Igazságügyi Minisztérium - hívta fel a figyelmet a Magyar Idők.

A lap emlékeztet arra, hogy korábbi rendelet kimondta: szeptember 1-jétől csak akkor jogosult egy társaság ilyen tevékenységet végezni, ha az ehhez szükséges ingatlan a tulajdonában áll. A legtöbb professzionális, e területen dolgozó vállalakozás azonban Magyarországon bérelt irodában dolgozik, így a korábbi szabályozás ellehetetlenítette volna őket.

A minisztérium által végül elfogadott kompromisszumos javaslat alapesetben ugyan fenntartja a székhelyszolgáltatás tulajdonhoz való kötöttségét, azonban bizonyos feltételek megléte esetén az irodaházak bérlőinek is lehetővé teszik a munka végzését.

Ez utóbbi feltételt a nagy méretű vállalkozások teljesítik, hiszen rendszerint könyvelési, bérszámfejtési vagy hasonló tevékenységet is nyújtanak ügyfeleiknek – közölte a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

A most napvilágot látott rendelet módosítja az új szabályok hatálybalépésének napját is. Ez év szeptember 1. helyett az érintett vállalkozásoknak a 2018. június 30-ig kell az új feltételeknek megfelelniük.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×