eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Július végétől várhatják a Green Holidays ügyfelei a kártalanítást

Július végén kezdi az Uniqa Biztosító a kártalanítást. Arra törekszik, hogy jogszerűen ossza el a szerződésben vállalt 500 millió forintos keretet, és hogyan tudják a lehető leghamarabb eljuttatni az összeget a károsultakhoz.

A társaság hangsúlyozta, hogy minden Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban szükséghelyzetbe került magyar részére biztosította a hazajutás lehetőségét. Így 20 különböző törökországi szállodából 3 nap alatt, 4 charter géppel 734 utast hoztak haza.

Közölte: a hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a Green Holidays Kft.-vel, mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a Green Holidays Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül.

„A biztosító kizárólag a Green Holidays Kft-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud és köteles helytállni”

- emelték ki a közleményben.

„A Kormányhivatallal való egyeztetésen elhangzottak alapján törekszünk arra, hogy az ebbe a kategóriába eső, megalapozottan igényt érvényesítő utasok részére a lehető legkorábban – akár már július végétől – megkezdjük a kifizetéseket egyelőre ún. szolgáltatási előleg formájában” - közölte a társaság.

Az oldalon az ügyfelek folyamatosan nyomon követhetik az 500 millió forintos keretösszeg alakulását. 

A társaság közölte: az Uniqa Biztosítónál a kárügyek feldolgozása továbbra is folyamatosan zajlik. Minden beérkezett igényt automatikusan megválaszolnak, megalapozott kárigény esetén pedig a pozitív válasszal egyidejűleg az előleg kifizetését is elindítják, ellenkező esetben elutasító levélben értesítik az érintetteket.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×