Mindenki kipakolt a Pintér Sándor elleni támadásról

InfoRádió
2017. július 18. 06:27
Önmagára és volt titkosszolgálati vezetőkre tehetett terhelő vallomást az Egymásért alapítvány kulcsszereplője. Azt még nem tudhatjuk, hogy pontosan mivel akarták lejáratni a belügyminisztert - számolt be a Magyar Idők.

Továbbra sem tisztázott, hogy Jakubinyi Róbert a saját maga rögzítette hangfelvételek, esetleg maga „szerezte” iratok vagy az állítólagos megbízóitól kapott terhelő iratok alapján akarta lejárattatni Tanyi Györggyel külföldön a belügyminisztert. A PestiSrácok.hu információi szerint Jakubinyi, az Egymásért Egy-másért Alapítvány kulcsfigurája önmagára és megbízóira is terhelő vallomást tett.

Eszerint az elmúlt hetekben Jakubinyi megtört, beismerő vallomást tett és mindent kipakolt saját szerepéről és megbízóiról.

A gyanúsított állítólag azt is elárulta, hogy az egykori magas rangú titkosszolgálati potentátok milliókat ígértek neki, ha sikerül Pintér Sándor belügyminisztert külföldön lejáratni.

Ismerve Jakubinyi előéletét, a titkosszolgálatokhoz, azon belül is titkosszolgálati vezetőkhöz fűződött kapcsolatait, nem váratlan, ha valóban beszélni kezdett, hiszen nem akarhat más helyett súlyos éveket eltölteni a rácsok mögött - írja a Magyar Idők.

Mondandója pedig lehet bőven, hiszen amikor éppen szabadlábon volt, titokban minden egyes találkozójáról hangfelvételt készített - teszi hozzá a lap.