eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ismét vádat emeltek Gulyás Márton ellen

Gulyás Márton kormányellenes aktivista és Várnai László volt zuglói önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt az ügyészség egy tavaly július 6-i városligeti rendbontás miatt. A vádlottakat közmunkára ítélhetik - írta a Magyar Idők.

A Sándor-palota festékkel való megdobálásáról elhíresült Gulyás Márton kormányellenes civil aktivista és Várnai László volt LMP-s politikus, jelenleg a Civil Zugló Egyesület XIV. kerületi önkormányzati képviselője, illetve hét társuk ellen emelt vádat az ügyészség, mivel tavaly nyáron „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással” akarták megakadályozni a Városligetben, az egykori Hungexpo területén a Liget Budapest projekt részeként megkezdett építési munkálatokat – értesült a Magyar Idők. Az Ibolya Tibor fővárosi főügyész által ismertetett vádirat szerint tavaly július 6-án délután a megvádolt kilenc ember a volt Hungexpo-irodáknál elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötte, rúgta, ledöntötte, és bedöntötte az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét.

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc elkövetőt, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.

A Városliget megújítása ellen küzdő, magukat Ligetvédőknek nevező civilek tavaly márciusban a Kertem nevű, akkorra már bezárt és kiürített szórakozóhelyen alakították ki táborukat. Tavaly július 6-án reggel kezdték el bontani a mulatónak is helyet adó egykori romos irodaházakat.

A jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását, aminek számos tiltakozó ellenszegült. A rendőrök hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×