Eldőlt, hogy szerelnek-e utólag légkondicionálót a 3-as metróba

InfoRádió
2017. július 14. 12:55
A forró nyár ellenére nem is mérlegeli a BKV azt, hogy utólag légkondicionáló berendezést szereljenek a 3-as metró felújított szerelvényeibe. Marad a légcserélő, de majd csak akkor, ha visszaengedik a forgalomba a továbbra is tesztelt kocsikat.

A Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt.

utólag sem szereltet légkondicionálókat a felújítás alatt lévő metrószerelvényekbe.

A Világgazdaság érdeklődésére azt közölte a társaság, hogy a szerződés ennek lehetőségéről nem rendelkezik. A forró nyár ellenére a vállalat egyelőre nem is mérlegeli a hűsítés lehetőségét, tájékoztatása szerint erről nem született döntés.

A felújított metrószerelvényekben csak levegőcserélő működik légkondicionáló berendezés helyett. A lap emlékeztet arra, hogy eredetileg a Combino Supra villamosokat sem látták el ilyen berendezésekkel, de utóbb az összes szerelvénybe légkondicionálót szereltek a média és az utasok nyomására, ami a teljes flottát tekintve 1,6 milliárd forintba került. Az utóbbi időben pedig már légkondicionálóval ellátott villamosokat vett a főváros.

Közben folytatódik a 3-as vonal felújított metrókocsijainak átvétele, már 11 van belőlük Magyarországon – közölte a BKV. A társaság június 23-án vonta ki a forgalomból a szerelvényeket. Az utasforgalomban tapasztalt hibákkal kapcsolatos vizsgálat és az eredmények értékelése folyamatban van,

a felújított kocsik a hatósági engedélyek kiadása után állhatnak majd újra forgalomba.