eur:
394.37
usd:
370.62
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Brutális pusztítás: a település összes lakóháza megrongálódott

Rövid időn belül két vihar csapott le Baranyára. A kedd esti ítéletidő Szulimánban pusztított a leginkább, teniszlabda nagyságú jég esett. A faluban az összes lakóépületben keletkezett kár.

Este fél hat körül sötétbe borult Szulimán. A vihar északnyugat felől érkezett a faluba – írta a bama.hu Bedő István polgármester beszámolója alapján.

A jég több percen keresztül zuhogott, volt közte teniszlabda nagyságú is.

A károk eltakarítása még most is tart. A baranyai kistelepülés völgyben található, több vízelvezető árok a gallyaktól, levelektől eltömődött, amit a közmunkások tisztítanak meg.

A faluban az összes lakóépületben keletkezett kár, sok helyen cserepek törtek szét, ráadásul több épületnek nincs biztosítása. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a polgármesteri épület egy részét tavaly új cserepekkel látták el, és a régieket most a helyi lakosoknak adományozzák.

Szerda este újabb vihar érte el a megyét,  helyenként, ahol intenzívebb zivatar csapott le, meghaladta a 20–25 millimétert is. Néhol 115 km/h-ás széllökések is előfordultak.  A katasztrófavédelem ügyeletére több mint harminc bejelentés érkezett, főleg fakidőlésekhez riasztották őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×