Egy fontos kérdésben megmenekült a kormány

Infostart
2017. július 11. 16:10
Mentesülnek jövőre a háziorvosok az öt évnél régebben megszerzett praxis eladása utáni személyi jövedelemadó megfizetése alól – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyi államtitkár azt elmondta, hogy megszűnt a patika-hitelprogram miatt indult uniós kötelezettségszegési eljárás.

Gördülékenyebbé válhat az orvosi praxisok eladása jövőre. A 2018-tól tervezett változtatásról Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár beszélt budapesti sajtótájékoztatóján:  "Jövőre

nem kell megfizetni a személyi jövedelemadót

azon praxisok eladása után, amelyeket öt évnél régebben szerzett meg a háziorvos.”

Az egészségügyi államtitkár kiemelte: folytatódik a patika-hitelprogram, megkönnyítve a fiatal gyógyszerészek tulajdonhoz jutását. Egyúttal beszámolt arról, hogy mára szinte az összes patika a jogszabálynak megfelelően gyógyszerészi többségi tulajdonban van.

"Lezárult a folyamat, öt év alatt sikerült visszaadni a patikusok kezébe a  magyar patikákat. Nincs már olyan patika, amelyben a tulajdonosváltás ne történt volna meg, és kevesebb mint öt olyan hely van, ahol öröklés vagy más adminisztrációs ok miatt még nem sikerült lezárni a folyamatot" - mondta az államtitkár.

A politikus újságírói kérdésre elismerte: valóban indult Magyarország ellen uniós kötelezettségszegési eljárás a patikai hitelprogram miatt, de

a vizsgálatot Brüsszel június elején megszüntette.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Egy fontos kérdésben megmenekült a kormány
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást