eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla

Újabb jó hír a családoknak

Jövőre, a családok évében a kormány tovább bővíti a családi adókedvezményeket az elfogadott költségvetési törvény szerint - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Budapesten.

Rétvári Bence elmondta: a többi között enyhítik a két gyermekes családok adóterheit, amelyek éves szinten 420 ezer forint kedvezményben részesülnek.

Emellett a kormány vállalta, hogy 2017-hez képest négy év alatt megduplázza az általuk igénybe vehető családi adókedvezményt.

Ez az intézkedés Magyarországon 390 ezer kétgyermekes családot érint - tette hozzá a kormánypárti politikus a Bikás park játszóterén megtartott sajtótájékoztatón.

Mint elmondta, a kormány számára a gyermekek és a családok az elsők; ezt mutatja, hogy a családi adókedvezmények nyomán 2010 óta 1900 milliárd forintot hagyott a családok zsebében.

Rétvári Bence szerint így ma már elsősorban nem a jövedelem határozza meg, hogy ki mennyi adót fizet, hanem az eltartottak száma.

Az intézkedések közt említette, hogy a korábbi átlagos 32 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsot 15 százalékra változtatták, ám az adókedvezmények nyomán a családok még ettől is kevesebbet fizetnek.

Ugyanakkor csökkentették az alapvető élelmiszerek áfáját, immár a középiskola első osztályáig jár az ingyen tankönyv, kiterjesztették a gyermekétkeztetési kedvezményeket és bevezették a Családi Otthonteremtési Kedvezményt is - sorolta a családok számára előnyös intézkedéseket az államtitkár.

Mindennek nyomán Magyarország egyre inkább családbarát országgá válik; reményei szerint ennek köszönhetően a demográfiai folyamatok továbbra is pozitív irányba mozdulnak el - mondta Rétvári Bence.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×