eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ígéretet tett a vasutasoknak Orbán Viktor - a nap hírei

Megegyeztek a G20 csúcsértekezlet résztvevői egy kompromisszumos zárónyilatkozat elfogadásában. 30 százalékos béremelést ígért a vasutasoknak 2019-ig a miniszterelnök. Jövőre tovább bővülnek a családi adókedvezmények.

Megegyeztek a G20-csoport hamburgi csúcsértekezletének résztvevői egy kompromisszumos zárónyilatkozat elfogadásában. Eszerint folytatják a küzdelmet a protekcionizmus és a tisztességtelen kereskedelmi üzelmek ellen, támogatják a párizsi klímaegyezmény megvalósítását, miközben tudomásul veszik, hogy az Egyesült Államok kimarad belőle.

Sikerült munkakapcsolatot létesítenie az amerikai elnökkel - közölte az orosz elnök. Vlagyimir Putyin a hamburgi G20-csúcsértekezlet végén úgy fogalmazott: megállapodott Donald Trumppal a kiberbiztonsági együttműködésről. A két politikus az orosz és az amerikai gáz piaci versenyéről is tárgyalt.

Szeptember 21-én ideiglenesen hatályba lépnek az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás rendelkezései. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök erről a hamburgi G20-csúcson tartott megbeszélést.

Újabb klímacsúcsot hív össze december 12-re a francia elnök. Emmanuel Macron a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport hamburgi csúcsértekezletének lezárása után azt mondta: további intézkedéseket kell tenni, főleg pénzügyi téren.

Harminc százalékos béremelést ígért a vasutasoknak 2019-ig a miniszterelnök. Orbán Viktor erről szóló levelét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter olvasta fel a MÁV vasutasnapi rendezvényén. A kormányfő levelében kitért arra is, hogy 2022-ig összesen mintegy 900 kilométer vasúti pálya újulhat meg Magyarországon.

A szakszervezetek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak 15 ezer forintos béremelést követelnek a Tescónál, ez jelenleg 12.500 ezer embert érint - mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Sáling József a szombati demonstráción beszélt erről. Az érdekképviselet egy petíciót adott át követeléseivel a Tesco képviselőjének.

Jövőre tovább bővülnek a családi adókedvezmények - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence közölte: a kormány enyhíti az adóterheket a két gyermekes családoknál, amelyek így éves szinten 420 ezer forint kedvezményben részesülnek.

Szükségnek tartja a sportdiplomáciai képzéseket, és a sportszektor szervezeteit hatékonyan képviselő szakemberek munkáját a területért felelős államtitkár. Szabó Tünde egy győri diplomaosztón közölte: 2018-ra már most ötvennél több sportrendezvényt regisztráltak.

A Várkert Bazárnál ért véget a Budapest Pride keretében rendezett felvonulás. A Kossuth Lajos térről indult menet jelentősebb atrocitás nélkül haladt, a rendőrség közlése szerint a Lánchídnál kellett feloszlatniuk egy ellentüntetést. A Budapest Pride szónokai az esélyegyenlőség érvényesüléséért szólaltak fel.

A fővárosban forgalomba álltak az új, repülőtérre közlekedő autóbuszok. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 100-as expresszjárattal átszállás nélkül lehet eljutni a belvárosból a Liszt Ferenc repülőtérre. A járművekre külön repülőtéri vonaljegyet kell váltani 900 forintért.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×