eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Orbán Viktor elmondta, miért kellett a plakátkampány

Orbán Viktor elmondta, miért kellett a plakátkampány

A miniszterelnök szerint azért kellett teleplakátolni az országot Soros György képével, mert az embereknek joguk van tudni, hogy a magyar származású amerikai milliárdos egymillió migránst akar betelepíttetni Európába – hangzott el a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A miniszterelnök szerint a kormány azért kampányol Soros György ellen, mert a magyar származású amerikai üzletember egymillió bevándorlót akar betelepíttetni Európába.

„Akik Afrikából jönnek, egyértelműen – 80 százalékot meghaladó arányban –, most már a nyugat-európai, migrációt támogató országok szerint is gazdasági menekültek. Őket akarják behozni,

Soros György tervét hajtják végre Brüsszelben. Szerintem helyes, ha erről a magyarok tudnak”

- fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor visszautasította azokat a nyilatkozatokat, amelyek szerint Magyarországnak azért kellene beengednie a migránsokat, mert 1956-ban Nyugat-Európa is befogadta a magyar menekülteket.

„Magyarország egy keresztény ország, Európához tartozik.

Aki ezt a tényt eltagadná – akár most, akár korábban –, az a szamárság jegyét viselhetné a homlokán. Arról nem is beszélve – és ez a magyarokkal szemben unfair –, hogy amikor a magyaroknak menekülniük kellett – hiszen Magyarországon valóságos háborúban álltunk a Szovjetunióval – akkor senki sem masírozott át a határokon, hanem a határokon várakozó határőrök utasításait elfogadva szépen bementek az ausztriai menekülttáborokba” - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő beszélt az úgynevezett NGO-król is, azokról a migránspárti civil szervezetekről, amelyeket ő nem is tart civilnek.

„Az egész világ látja, hogy itt arról van szó, hogy van egy nemzetközi pénzügyi központ, van egy milliárdos, aki Olaszországtól a balkáni útvonalig mindenkit hajlandó finanszírozni, aki a tervét segít megvalósítani. Vagyis támogatja azokat az NGO-kat, akik behozzák, beszervezik, becsempészik, beszállítják a migránsokat Európa területére. Az olaszoknak is elegük lett ebből, épp úgy, mint nekünk” - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, miért kellett a plakátkampány

Orbán Viktor szerint a liberálisokon kívül most már mindenki egyetért azzal, hogy a migrációt Európa határán, sőt, Líbiában kell megállítani, aki pedig már a kontinensen van, azt ki kell szállítani onnan. Nem kellett volna megölni Kadhafit, mert amíg ő élt, addig nem tudtak átjönni a migránsok - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a vizes világbajnokság előkészületei kiválóan állnak. Kiemelte azokat a fejlesztéseket, amelyek a rendezvény nélkül nem valósultak volna meg, és előre is köszönetet mondott minden közreműködőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×