Újabb magyar autóút épül alagúttal

Infostart
2017. július 6. 07:38
Mérnököt és műszaki ellenőrt keres közbeszerzési eljárásban a nemzeti infrastruktúra-fejlesztő a Csornától Sopronon át a magyar-osztrák határig tartó gyorsforgalmi út építéséhez. Az utat három év múlva már használhatják az autósok – írta a Magyar Idők.

Régóta várt fejlesztés valósulhat meg hamarosan Nyugat-Magyarországon: nem sokkal azután, hogy elkészült a Győrt Szombathellyel összekötő M86-os, megkezdődik a Csorna–Sopron gyorsforgalmi út építésének előkészítése.

A közbeszerzési értesítőben a napokban jelent meg a felhívás az M85 gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont–Sopron országhatár szakaszok kivitelezési munkáihoz szükséges mérnöki és műszaki ellenőri feladatok ellátására.

Az összesen 67,4 kilométeres útszakaszok tervezési feladatait már elnyerte az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Főmterv Zrt. és az Unitef'83 Zrt. közös ajánlattevőként.

A hirdetményből kiderül, hogy a négysávos út Csorna és Sopron közötti nyomvonala érinti Farád, Rábatamási, Jobaháza, Bogyoszló, Szárföld, Babót, Kapuvár, Vitnyéd, Fertőendréd, Fertőszentmiklós, Röjtökmuzsaj, Ebergőc, Nagylózs, Pinnye, Pereszteg, Nagycenk, Kópháza és Sopron településeket.

A projekthez szervesen kapcsolódik Sopron közigazgatási területén épülő 3,6 kilométer hosszú észak–nyugati elkerülő út. Az építkezés legfontosabb eleme az lesz, hogy a soproni Bécsi-domb alá alagutat fúrnak, így vezetve át a sztrádát a várostól északra fekvő, beépített részen.