eur:
394.14
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mazsihisz a sorosozó kampányról: a félelmek beigazolódtak

Mazsihisz a sorosozó kampányról: "a félelmek beigazolódtak"

A Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok visszavonását kéri az utcákról a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke Orbán Viktortól. Heisler András az InfoRádiónak azt mondta, a plakátkampány már az elmúlt napokban is felerősítette a zsidósággal szembeni antiszemita indulatokat. A kormányfő  írásos választ küld majd.

A Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok visszavonását kéri az utcákról a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke a kormányfőtől. Heisler András az InfoRádiónak azt mondta: a kampány rossz hatással van Magyarországra és a közéletre, olyan gyűlöletsorozatot indít el, amelyet meg kell állítani.

A Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a "sorosozás" komoly kockázatokat hordoz, ugyanis Soros György emblematikus alakja a világ közéletének, a zsidó nagytőkést, a zsidó bankárt jeleníti meg. Ha ezzel kampányolnak, az sok veszélyt rejt magában – fejtette ki.

Heisler András szerint

a félelmek beigazolódtak,

mert az elmúlt napokban a plakátokon antiszemita feliratok jelentek meg.

A társadalomban a gyűlöletkeltés kiszámíthatatlan hatásokat válthat ki. A gyűlölet a különböző társadalmi csoportokról észrevétlen tud átterjedni másokra, erre a történelemben sok példa volt, és ezt szeretnék elkerülni – emelte ki a Mazsihisz elnöke.

Heisler András elmondta, hogy korábban többször jelezték a kormány felé, hogy

ez rossz irány, de elutasító válaszok érkeztek.

„A választásra való készülődés olyan mértékben átitatja a közéletet, hogy az gyakran félresöpör és sok helyen értékeket. Ez rontja az esélyeit a kérés megvalósulásának” - vélekedett.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy reagált, hogy a kormányzati plakátkampány nem Soros György származásáról vagy identitásáról szól, hanem arra a veszélyre hívja fel a figyelmet, amelyet Soros György a bevándorlás ügyében képvisel. Lázár János közölte: minden magyarországi zsidó közösség számíthat a kabinet védelmére, amely zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. A kormányfő írásos választ küld majd a Mazsihisz elnökének – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×