eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vége a békés nyári időjárásnak, jönnek az igazi izgalmak

Vége a békés nyári időjárásnak, jönnek az igazi izgalmak

Véget ér az elmúlt napok nyugalmas nyári időjárása: csütörtökre a hőség és a zivatarok veszélye miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma sok napsütés mellett az északi országrészben erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és késő délutántól a Dunántúl északnyugati részén, majd éjjel inkább az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön alakulhatnak ki záporok, zivatarok. 

Csütörtökön az ország nagyobb részén napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti, északkeleti harmadon, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Emiatt figyelmeztetést adtak ki két nyugati és nyolc nyugati megyére. Az ország északkeleti harmadán, illetve az Alpokalján alakulhatnak ki nagyobb eséllyel zivatarok, amelyeket helyenként akár 80 km/órás széllökés és jégeső is kísérhet.

Csütörtökön az ország délnyugati, déli területein a napi középhőmérséklet 25 fok közelében alakulhat, ezért a hőség miatt a Dél-Dunántúl öt megyéjére is figyelmeztetést adtak ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható, északkeleten lesznek az alacsonyabb értékek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×