eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Török Gábor: van-e még lejjebb?

Török Gábor: van-e még lejjebb?

Török Gábor szerint amíg működik a kormány részéről a „sorosozás”, addig ez lesz a kommunikációja. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Fidesz támogatói azt fogadják el tényként, hogy Soros György hozza Európába az illegális bevándorlókat. Arról is beszélt, hogy az ellenzéki oldalon csak a Jobbiknál lehet felfedezni stratégiát.

Török Gábor viszonylag egyszerű kommunikációs térben képzeli el a jövő tavaszi országgyűlési választás kampányát.

„A Fidesz azt kiabálja az ellenfelei felé, hogy Soros és Simicska, ők visszakiabálják, hogy korrupció meg Mészáros Lőrinc. Így kell elképzelnünk a kampányt” - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikai elemző szerint a politikusok addig beszélnek erről, amíg úgy gondolják, hogy ezzel sikeresek tudnak lenni.

„Van egy szint, ami alá, ha bemegy a politika, azt nehezen viselik a választók.

Az, amilyen irányba megyünk, rezegteti a lécet, és kétséges, hogy ez hoz vagy inkább visz. Én is érdeklődéssel várom, hogy van-e még lejjebb” - fejtette ki.

Török Gábor úgy vélekedett: a pártok vagy a kormány által megfogalmazott állítások a szimpatizánsaik számára tényekké válnak.

Az elemző szerint ez a típusú propaganda addig tud sikeres lenni, amíg politikai stabilitás van és a gazdasági helyzet sem romlik. Hozzátette: a közvélemény-kutatásokból világosan visszaköszön, hogy működik a kormány jelenlegi kommunikációja.

Az ellenzékről

A Jobbik alapstratégiája az, hogy a baloldal a 2018-as választásra összeomlik – véli Török Gábor. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a baloldalban csalódókra is igényt tart Vona Gábor pártja.

„Az, hogy a Jobbik stratégiája mennyire lesz sikeres, jelentős részben attól függ, hogy a baloldalon mi történik” - hangsúlyozta.

A politológus következetesnek tartja a Jobbik megszólalásait és a konfliktushelyzetekre adott válaszait, ellenben a baloldallal, különösen az MSZP-vel. Török Gábor szerint elképzelhető, hogy a szocialista szavazók egy újabb kudarc után másik pártot keresnek.

A Demokratikus Koalíció esetében egyetlen cél van:

2018 tavaszán önálló képviselőcsoportot alakíthasson a következő Országgyűlésben, és - mint Török Gábor mondta -, Gyurcsány Ferenc frakcióvezetőként tudjon felszólalni a törvényhozásban.

A politikai elemző ugyan egy jó baloldali gondolatnak tartja Botka László „Fizessenek a gazdagok” szlogenre épült kommunikációját, de szerinte egységes stratégia nem jelent meg emögött.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×