Hősies tett: járókelők mentettek életet Nyíregyházán

InfoRádió
2017. július 5. 12:51
Civilek, polgárőrök és rendőrök összefogásának eredményeképpen nem történt tragédia.

A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő területén található csónakázó tóban elmerült és segítségre szoruló férfi megmentésére sietett két arra járó férfi 2017. június 30-án éjjel.

A területen szolgálatot ellátó polgárőrök érkezésekor már hárman tartózkodtak a tóban a kései időpontban. Filkó Péter polgárőr azonnal látta, hogy további segítségnyújtásra van szükség ezért ő is bement a tóba, míg társa a közelben járőröző rendőrökhöz sietett segítségért.

A rendőrök az immár négy vízben tartózkodó férfit egy csónak segítségével segítették partra, miközben a mentőszolgálatot is értesítették.

A bajba jutott férfit a mentősök szakszerű ellátásban részesítették és megfigyelésre kórházba vitték, de sem ő, sem pedig megmentői nem szenvedtek sérülést - közölte a rendőrség.

A mentésben résztvevő Szokolai Péter Sándor nyíregyházi és Illés Attila csengeri lakosokat, valamint Filkó Péter polgárőrt helytállásukért állománygyűlés keretében részesítette ma elismerésben dr. Illés László rendőr alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője.