eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jó néhány hazai utazási irodába bele van kódolva, hogy tönkre megy

Jó néhány hazai utazási irodába bele van kódolva, hogy tönkre megy

Az utazási irodák ajánlatai ár-érték arányban olykor kedvezőbbek az egyéni utaknál, és nagy előnyük, hogy baj esetén tudnak intézkedni - véli az InfoRádió turisztikai szakújságírója. Kiss Róbert Richárd szerint a Green Holidays csődjének nincs tanulsága: bármelyik cég járhat így.

Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg.

"Nem mondhatjuk azt, hogy letűnt az utazási irodák kora"

- állítja Kiss Róbert Richárd. Az InfoRádió turisztikai szakújságírója szerint még mindig vannak olyan előnyök, amelyeket az utazó egyéni szervezésben nem feltétlenül tud érvényesíteni. Ilyen például a charterjárat,  hiszen kényelmesebb a repülés, oda is mennek járatok, ahová csak átszállással lehetne eljutni, és árban is kedvezőbb lehet.

Jó néhány hazai utazási irodába bele van kódolva, hogy tönkre megy

"Az utazási irodáknál nagy előny, hogy van kihez fordulni, ha gond van. Az interneten foglalt szállás esetén, ha nem vagyunk elégedettek, akkor túl sokat nem tudunk tenni, reklamálhatunk, de jó idő, mire visszakapjuk a pénzt, ha egyáltalán visszakapjuk" - mondta Kiss Róbert Richárd. A Green Holidays csődje szerinte más eset, ott fizetésképtelenné vált a cég, ezért nem kommunikált az ügyfeleivel.

A turisztikai szakember úgy látja,

a hazai piacon jó néhány utazási irodába bele van kódolva, hogy tönkre megy.

A gond az, hogy nincsenek olyan jelek, amelyek alapján egy laikus meg tudná állapítani, hogy csődbe mehet egy utazásszervező, sőt még a szakma sem tudja megítélni.

Kiss Róbert Richárd azt tanácsolja az utazóknak, hogy egyrészt figyeljék az ár-érték arányt, mert

nem feltétlenül a legalacsonyabb árnak kell döntenie,

fontos az is, hogy milyenek szolgáltatások. Másrészt figyeljék, mennyire tűnik megbízhatónak a cég, mióta működik, milyen a háttere, és érdemes megkérdezni hozzáértőket, vagy ismerősöket, akik utaztak már a céggel. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×