eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Meglepő bejelentést tett a Green Holidays

Meglepő bejelentést tett a Green Holidays

Az utazási iroda, amelynek mintegy ezer utasát érte kár, azt állítja, nem felelős a kialakult helyzetért. A MUISZ az üggyel kapcsolatban az irreálisan olcsó utak veszélyeire figyelmeztet.

A Green Holidays nem felelős a törökországi események kialakulásáért - közölte a vasárnap csődbe ment társaság a honlapján hétfőn. A tájékoztatás szerint a cég török partnere, az Akdem Turizm a hétvégén érkező utasokat visszaigazolta, ennek ellenére a megrendelt szolgáltatásokat nem biztosította, holott előre ki lett fizetve azoknak az irodára eső része.

A Green Holidays Kft. közleménye szerint a török partnercég az irodát írásban nem tájékoztatta, szerződést nem bontott, így csak a vasárnapi gép érkezése után értesültek a kialakult helyzetről. Hozzátették: megtették a feljelentést az illetékes hatóságoknál.

MUISZ-figyelmeztetés

• Az irreálisan olcsó utazások lefoglalásának veszélyeire figyelmeztet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ), mondván, a vasárnap csődbe ment Green Holidays utazási iroda is érvényesített ilyen akciókat. Az iroda nem tagja a MUISZ-nak.

• A Green Holidays egyhetes törökországi ötcsillagos szállodába hirdetett repülős utat egy balatoni négycsillagos szálloda hároméjszakás félpanziós áráért. Extrém akciókban előfordult az is, hogy a repülőtéri illetéket elengedték.

• Az utakat gyakran hosszabb idővel az utazás előtt, jóval a piaci ár alatti részvételi díjért hirdető és értékesítő akciók veszélyeire a MUISZ legutóbb januárban, a "Black Friday" idején hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozzák, hogy a tulajdonos abszolút jóhiszeműen járt el, és ezért vállalja a felelősséget. "Azért, hogy a török partner az utasokat ilyen helyzetbe hozta, nem minket terhel a felelősség" - szögezték le. A Green Holidays Kft. vasárnap már felvette a kapcsolatot a konzulátussal és az Uniqa biztosítóval, bejelentését megtette a Budapest Főváros Kormányhivatalánál.

A Green Holidays Kft. és az Uniqa Biztosító Zrt. közösen szervezik a kinn lévő utasok elszállásolását és hazautazását. Azok az utasok, akik még nem utaztak el, közvetlenül az Uniqa Biztosító Zrt.-hez fordulhatnak - olvasható a honlapon.

A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A pórul járt utasoknak a követség segítségével sikerült szállást találni. Az InfoRádiónak a helyszínről nyilatkozott egy érintett utas, aki elmondta, még nem tudják, hogyan jutnak haza.

A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik - ezzel kapcsolatban hétfőn az is kiderült, milyen kártérítésre számíthatnak.

A Green Holidays Kft. a nyilvános cégadatok szerint 50,5 millió forint értékben végzett utazásközvetítési tevékenységet tavaly, adózott eredménye 406 ezer forint volt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×