eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Kicserélik a rendőröket, de fegyvert nem adnak nekik

Kicserélik a rendőröket, de fegyvert nem adnak nekik

Nem használhatnak fegyvert és kényszerintézkedéseket sem alkalmazhatnak majd azok a külföldi rendőrök, akik a Sziget fesztivál, illetve a Formula 1-es autóverseny ideje alatt teljesítenek majd szolgálatot - mondta az InfoRádióban az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának kiemelt főreferense. Varga Judit beszámolt arról is, magyar rendőrök Horvátországban segítik majd a magyar nyaralókat egész nyáron.

Kicserélik a rendőröket, de fegyvert nem adnak nekik

A Sziget fesztiválon már évek óta Európa számos országából delegált rendőrök teljesítenek szolgálatot – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának kiemelt főreferense. Varga Judit hozzátette, főleg megelőzés jelleggel.

„Intézkedési jogosultsággal nem rendelkeznek, kényszerítő eszközöket sem tartanak majd maguknál, kommunikációs segítséget nyújtanak a magyar kollégáknak.”

Kicserélik a rendőröket, de fegyvert nem adnak nekik

Magyar rendőrök 12 éve teljesítenek szolgálatot Horvátországban – mondta Varga Judit. A zadari rendőr-főkapitányság területén idén kétszer két fő egy-egy hónapig szolgál – tette hozzá az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának kiemelt főreferense.

„Ők sem rendelkeznek intézkedési jogkörrel és nem tartanak maguknál kényszerítő eszközöket, kommunikációval segítik a horvát kollégákat.”

A tapasztalatok nagyon pozitívak, alapvetően közlekedési baleseteknél, apartmanfeltörések és elvesztett úti okmányok esetén nyújtanak segítséget a magyar rendőrök Horvátországban – emelte ki az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának kiemelt főreferense.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×