eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kósa Lajos cáfolta a városi legendát: Az ellenzék magától ilyen

Kósa Lajos cáfolta a városi legendát: "Az ellenzék magától ilyen"

Kósa Lajos szerint az ellenzék csak vagdalkozik a korrupció vádjával, de azt például sohasem kérdezi meg, hogy Mészáros Lőrinc mennyi hitelt vett fel a beruházásaihoz. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a kormányoldal finanszírozza-e a saját ellenzékét.

Kósa Lajos szerint a gazdaság kifehérítéséért a Fidesz-kormány tette a legtöbbet, hiszen megreformálta a kampányfinanszírozás és az adóbeszedés rendszerét.

Felidézte, hogy André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője 2014 őszén azt mondta, hatalmas a korrupció Magyarországon, mert a feketegazdaságból származó kétezer milliárd forintnyi áfabevételt nem tudja beszedni a NAV.

„Ebből mi ezer milliárdot, de hatszázat biztosan behoztunk.

Fehérítettük a gazdaságot.”

A frakcióvezető úgy látja, hogy az ellenzék csak vagdalkozik a korrupció vádjával, pedig akikről beszél, azok törvényesen szerezték a vagyonukat, sőt nagy hiteleket vettek fel a beruházásaikhoz.

„Senki nem kérdezte meg Mészáros Lőrincet, hogy mennyi hitelt vett fel,

amikor építette a birodalmát. Én sem tudom, de az biztos, hogy ha valakinek van hárommilliárd forintért egy háza, amit négymilliárd forint jelzálog terhel, akkor egymilliárd tartozása van, nem egy hárommilliárdos háza.”

Kósa Lajos cáfolta azt a városi legendát, hogy az ellenzéket a Fidesz tartja életben a saját érdekében.

„Nem mi finanszírozzuk az ellenzéket. Pont magától ilyen.

Botka László, a szocialisták friss miniszterelnök-jelöltje közölte például, hogy együtt akar működni egy párttal, a DK-val, de az elnöke nem jöhet. Ez nem egy értelmes ajánlat. Egy önálló szervezet megválasztott elnökével kell együttműködni, ha együtt akarnak működni. Botka azt mondta, Gyurcsánnyal nem áll szóba, sőt senki nem jöhet, aki a 2002-2010-es időszak felelőse volt, de ő maga is mindent megszavazott.

Kirúgja Tóbiást, Hillert, mindenkit?”

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint egyébként a Jobbikkal is az a probléma, mint az MSZP-vel: Vona Gábor pártja sem képes következetesen képviselni az álláspontját egy ügyben.

A jövő évi országgyűlési választás egyik központi kampánytémája a migrációs válság lesz

- mondta Kósa Lajos. Hozzátette: előkerülnek még oktatási és egészségügyi kérdések is.

„Miután az egész európai politikának a legfontosabb kérdése a migráció, és a migrációs válság kezelése, egész biztos, hogy a magyar kampány sem lesz ez alól kivétel. És mivel nem tartom valószínűnek, hogy a migrációs válság a választásokig, 2018 tavaszáig megoldódik, ezért az, hogy ki védi meg az országot, kigarantálja a biztonságot az központi kérdés lesz.”

Kósa Lajos elmondta: a kampánytémák előkerülhetnek a Fidesz novemberi tisztújító kongresszusán is, ahol egyébként elnököt, valamint alelnököket is választanak.

„Orbán Viktor a Fidesz elnöke, és minden bizonnyal a kongresszus meghosszabbítja a megbízatását további két évre. Új alelnököket is kell választani, mert mindenkinek lejár a mandátuma.”

Kósa Lajos leszögezte, hogy a kongresszuson a választáshoz kapcsolódó nagy bejelentésre nem kell számítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×