eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Drasztikus változás jön az időjárásban: hihetetlen, mi közelít

Drasztikus változás jön az időjárásban: hihetetlen, mi közelít

Egyszerre van a hőség, a várható zivatarok és az orkán erejű szél miatt riasztás az országban - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-34 Celsius-fok között alakul, délkeleten, keleten lesz a melegebb. Késő estére 18-26 fok közé hűl le a levegő. Emellett csütörtökön is nagyon erős UV-B sugárzás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: mérséklődik a meleg; különösen az ország északnyugati felén várható néhány fokos lehűlés, de a záporos gócok által érintett területeken is átmenetileg jelentősen felfrissülhet a levegő.

Emellett az Alföldön továbbra is 25, a keleti, délkeleti megyékben pedig 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. A hőség miatt Budapesten és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett országszerte heves zivatarokra figyelmeztetnek.

Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést.

Napközben elszórtan lehetnek zivatarok, de károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok főként a keleti, északkeleti országrészben fordulhatnak elő.

Egyes zivatarokban erősen viharos (90-115 kilométer/órás) széllökés sem kizárt, de kis valószínűséggel akár az orkán erejű (akár 120 kilométer/óránál is erősebb) széllökés is előfordulhat.

Legtovább a keleti és északi megyékben kell számítani zivatarokra, másutt a délután második felére már jó eséllyel megszűnnek.

Kiemelték továbbá, hogy különösen az ország északi felén viharos délnyugati szél várható.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×