Megtépázták a viharok a gyümölcsösöket - lapszemle

Infostart
2017. június 27. 08:00
A Magyar Idők arról ír, az elmúlt napok viharai nagy károkat okoztak a gyümölcsösökben, így többféle gyümölcsből is kevesebb kerülhet a piacokra. Sok vállalkozás előbbre hozta a beruházását a kereskedelmi célú naperőművek telepítésére, mivel idén szigorodnak az áramátvételi szabályok – írta a Magyar Nemzet. A napi.hu arról ír, hogy a posta június 26-ától személyi igazolványt és lakcímkártyát kér a csekkbefizetéseknél.

A Magyar Idők arról ír,

az elmúlt napok viharai nagy károkat okoztak a gyümölcsösökben,

így kajsziból, meggyből és almából is kevesebb kerülhet a piacokra, de a gabonatáblákat sem kímélte az időjárás. A gyümölcsösök jelentős részére egyébként kötöttek biztosítást a gazdák és azok, akiknek 30 százaléknál nagyobb vesztesége keletkezett, állami támogatásra is számíthatnak.

A Magyar Nemzet cikke szerint mivel idén szigorodnak az áramátvételi szabályok, ezért sok vállalkozás előbbre hozta beruházását. Tavaly év végén megrohanták az engedélykérők a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt, a kérelmezők kereskedelmi célú naperőműveket szeretnének építeni. Majdnem 2500 kérelem érkezett, a hivatal ezek feldolgozásával most végzett. Az engedélyezett erőművekkel a 2015-ös 837-ről 2018 végéig 2100 megawattra nőhet a naperőművek beépített kapacitása.

A Világgazdaság arról ír, hogy

javulhatna a tüdőrákosok túlélési esélye,

ha a betegeket kemoterápia helyett elsőként immuno-onkológiai terápiában részesítenék. Ezzel évente ezer beteg túlélési esélye javulna. Az újfajta kezelés április elejétől érhető el Magyarországon, lényege, hogy fokozza az immunválaszért felelős sejtek képességét, hogy azok elpusztítsák a tumorsejteket.

A Magyar Nemzet kiszámolta, összesen 19 országgyűlési képviselő maradt mindvégig csendben 2017-ben, ők egyetlen alkalommal sem szólaltak fel a parlament tavaszi ülésszakán.

A fideszes Bíró Márk hetedig éve nem szólal meg az üléseken, mindezt bruttó 747 ezer forintért teszi.

Az ellenzéki képviselők közül a Demokratikus Koalíció tagjai a legpasszívabbak parlamenti bojkottjuk miatt.

A Magyar Idők arról ír, több ezer, a vízügyi igazgatóságokon dolgozó munkavállaló is csatlakozhat a Magyar Államkincstár és az önkormányzati dolgozók július 17-re meghirdetett munkabeszüntetéséhez akkor, ha nem sikerül megállapodniuk a kormánnyal a bérek rendezéséről. A vízügynél 35 százalékos a lemaradás a közszféra átlagkeresetéhez képest, így a mérnökök közül már több mint százan elhagyták idén a pályát.

A portfolio arról ír, úgy tűnik, hogy a német kormány májusi, "felforgató" jellegű anyaga után a most szerdán megjelenő brüsszeli vitaindítóba is beleírják azt a felvetést, hogy 2020 után politikai feltételekhez kössék az uniós támogatások kifizetését. Ez valószínűleg csak a brüsszeli tárgyalási stratégia része: magasra srófolják a tétet és végül új elemként a tagállamoknak "előírt" reformlépések végrehajtásához fogják majd kötni az EU-pénzek kifizethetőségét.

A napi.hu arról ír,

a posta június 26-ától személyi igazolványt és lakcímkártyát kér a csekkbefizetéseknél

– tudta meg a lap munkatársa egy budapesti kirendeltségen befizetés közben. Az azonosítást a pénzmosás elleni törvény alapján, a "terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem” hivatkozva végzik.

A pénzcentrum ahhoz ad segítséget, hogy tudjuk, külföldi nyaralások idején hol mennyi a borravaló. Míg az Egyesült Államokban a vendéglátók 15-25 százalékot is elvárnak, addig Egyiptomban 5-10 százalékkal is elégedettek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást