Fidesz: személyi változások várhatók a párt kongresszusán

InfoRádió
2017. június 27. 20:18
Orbán Viktor elnöki megbízatását várhatóan újabb 2 évre meghosszabbítja, de új alelnököket választ a Fidesz novemberi tisztújító kongresszusán. Erről Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Több országban is jogszabály kötelezi a civil szervezeteket a külföldi finanszírozás jelöléséről - indokolta a Fidesz frakcióvezetője a civiltörvény szükségességét.

Kósa Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: vannak olyan civil szervezetek, amelyek nem akarnak átláthatóan és jogszerűen működni. Kósa szerint jogos az igény, hogy a civil szervezetek minden anyagukon tüntessék fel, hogy ki finanszírozza tevékenységüket.

A plakáttörvénnyel összefüggésben azt mondta: az óriásplakátok rontják a városképet. A korábbi szabályozás fekete finanszírozásra adott lehetőséget, ezért kell ezen változtatni, egyrészt a nyílt közbeszerzési eljárás lehetne megoldás a problémára.

Kósa beszélt arról is, hogy Orbán Viktor elnöki megbízatását várhatóan újabb 2 évre meghosszabbítja, de új alelnököket választ a Fidesz novemberi tisztújító kongresszusán. Minden bizonnyal meghosszabbítja Orbán Viktor elnöki megbízatását a kongresszus - fogalmazott Kósa Lajos.

A korrupcióval összefüggésben a frakcióvezető kifejtette: a rendszerszintű korrupciót sikerült jelentősen csökkenteni, ide sorolta egyebek között az áfa csökkentést, az e-útdíjat, az online pénztárgépeket, amelyek fehérítették a gazdaságot.

A teljes Arénát meghallgathatja, vagy megnézheti, ha ide kattint.