eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Az okostelefonokat, táblagépeket is fel kell készíteni a külföldi nyaralásra - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a rendőrség.

Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Mentsük le azokat az adatokat, amelyek fölöslegesek az utazáshoz, például ha olyan fájlok vannak rajta, amelyek a munkánkhoz kapcsolódnak – emelte ki az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

„Nem biztos, hogy jó lenne, ha a gép elvesztése vagy megrongálódása esetén azok napvilágra kerülnének.”

Érdemes lementeni a fotókat, amire nincs szükségünk, felesleges, hogy rajta legyen – tette hozzá Németh Ágnes, hozzáfűzve, hogy mindig javasolt bizonyos időközönként biztonsági mentést készíteni a telefonszámokról.

„Ha eltűnik a telefon, nehéz ezeket újra összeszedni.”

Nyilvános wifi-hálózaton nem javasolt a bankolás, a levelezés, mert nem feltétlenül biztonságos az adatátvitel – hangsúlyozta az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Németh Ágnes hozzátette, ezeket nyilvános számítógépeken, internetkávézókban se tegyük, hiszen ott sokan dolgoznak egymás után. A gépek feltehetően naplóznak is: megjegyzik az adatokat is, és azt sem tudjuk, mennyire fertőzöttek.

„Ha a gépünkre fel van telepítve olyan program, ami virtuális hálózatot biztosít, akkor szabad bankolni vagy a levelezőbe belépni. Az ingyenes wifiken, hotspotokon a térképes alkalmazást, a látnivalók ismertetőit, egy múzeum applikációját, menetrendet, időjárást nézzünk, mert ezeken nincsen érzékeny felhasználói adat.

Készítse fel a kütyüit a nyaralásra!

Az eszközökre vigyáznunk is kell, ha repülünk, tegyük el a kézipoggyászunkba – ajánlotta az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. Németh Ágnes hozzátette, soha ne hagyjuk az autó utasterében vagy strandon törölközővel letakarva a mobiltelefont, kamerát.

„Strandon, szállodákban használjuk a széfet!”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×