eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Itt az újabb riasztás: durvul a helyzet

Vasárnap délutántól további heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat, amely ismét több járásra adott ki első- és másodfokú riasztást a következő órákban várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: a délutáni óráktól nyugat, északnyugat felől egy nagyobb méretű zivatarrendszer várható, amely estére, késő estére fokozatosan kelet felé helyeződik. Többségében kiemelten a Dunántúl déli és keleti felében, illetve a középső országrészben valószínű heves zivatarok kialakulása. Ezek környezetében, helyenként 90-100 kilométer/óra feletti széllökés, jégeső (akár 2 centiméter átmérőnél nagyobb méretű jéggel) és szórványosan felhőszakadás valószínű.

Néhol rövid idő alatt akár 60 milliméternél is több csapadék hullhat.

A zivatarrendszer várhatóan az éjféli óráktól keleten gyengülni fog. Hétfő reggeltől várhatóan a délutáni órákig keleten helyenként még kialakulhat zivatar, de ekkor heves zivatar már kevésbé valószínű.

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt az egész országban figyelmeztetés van érvényben. Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében elsőfokú, az ország többi területén másodfokú a figyelmeztetés.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a hőség miatt is elsőfokú a figyelmeztetés. A meteorológiai szolgálat azt írta: a középhőmérséklet vasárnap és hétfőn főként az ország délkeleti felén érheti el a 25 fokot.

Vasárnap a legmagasabb hőmérséklet többnyire 27-33 fok között valószínű, de délkeleten 34, 35 fok is lehet. Késő estére általában 18-25 fok közé hűl a levegő. Hétfőn a leghidegebb órákban 16-21 fok lehet. A nappali maximumok 27-33 fok között alakulnak, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×