eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Komoly baj van a Gripenekkel: leállították a flottát!

Leállították a teljes Gripen vadászgép-flottát az előző napi meghibásodás miatt - számolt be a Magyar Nemzet.

A 2015. júniusi kecskemétihez kísértetiesen hasonlító történt pénteken egy magyar Gripennel. Csak a szerencsén múlott, hogy ezúttal nem lett drága géptörés és a pilóta súlyos sérülésével végződő katapultálás a végkifejlet - számolt be a Magyar Nemzet.

A lap tudomása szerint most is az egyik vadászgép futóműve hibásodott meg behúzás vagy kiengedés közben, valószínűleg elakadt valamiben félúton.

A helyzet azzal fenyegetett, hogy súlyos sérülést kockáztatva hasra kell szállni az érintett 41-es oldalszámú géppel, vagy katapultálva belőle, elveszteni a sokmilliárdos eszközt

Ám mielőtt erre sor került volna, megoldódott a probléma: a futómű kiszabadult és kinyílt, így sikerült biztonságban leszállni.

Állítólag a kerekeket behúzott állapotban védő áramvonalazó lemez ezúttal engedett, nem úgy, mint egykor a 30-as oldalszámú gépnél, amikor makacsul beékelődve megakadályozta, hogy a futómű kiszabaduljon, veszélyes események láncolatát indítva el.

Elővigyázatosságból a teljes 14 gépes flottát leállították a vizsgálat végéig - írta a lap.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×