Pánik- és lincshangulat: beszorultak az utasok a 3-as metróba

InfoRádió
2017. június 23. 09:37
A péntek reggeli csúcsforgalomban ismét elromlott a felújított orosz metrókocsi a 3-as metró vonalán. Az Újpest felé tartó metró a Nyugati pályaudvar állomáson romlott el, a szerelvény több mint tíz percig zárt ajtókkal állt. A beszorult utasok végül ajtó szétfeszítésével jutottak ki a két metrókocsiból.

„Az 3-as metró helyett pótlóbusz közlekedik a Nagyvárad tér és Újpest-Központ között járműhiba miatt” - közölte a BKK péntek reggel 8 órakor.

Az Index munkatársa a szerelvényen volt, elmondása szerint

a zsúfolt metró nagyjából 10-12 percig zárt ajtókkal állt az állomáson.

Mint a portál írja, azon kívül, hogy a metró vezetője a hangosbemondókban többször elnézést kért, nem történt semmi. A metróban feszült volt a hangulat, végül úgy jutottak ki az utasok, hogy két férfi szétfeszítette az ajtót. Később a vezető végigment a kocsin, és kívülről kinyitotta a többi ajtót is. Az Index több olvasójára hivatkozva arról is beszámolt, a vésznyitók nem működtek rendesen.

A BKK Facebook-oldalán az utasok bejegyzéséből kiderül: a metró már a Kökiről késéssel indult. Egy másik hozzászólás a hangulatot érzékelteti: „az utasok konkrétan sírtak, kiabáltak, kifeszítették az ajtót.

Borzalmas volt.”