eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Eldőlt, lesz-e vidéken is minisztérium

Eldőlt, lesz-e vidéken is minisztérium

Nem költözik több minisztérium a Várnegyedbe, az egyes tárcák vidékre helyezésének ötlete pedig elhalt. A Miniszterelnökség komplexuma épül, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium készül még a Várba költözésre – írta a Magyar Idők.

További minisztériumok Várba költözéséről nem született döntés – tudatta a lappal a Miniszterelnökség. Lázár János miniszter korábban, a vidék helyzetéről tartott parlamenti vitában azt mondta: megbukott a minisztériumok vidékre költözése, a tárcák inkább a budai Várat választották. A korábbi tervek a Földművelésügyi Minisztérium Debrecenbe, a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözéséről szóltak, a vidékfejlesztési államtitkárság pedig Kecskemétre kerülhetett volna.

A Miniszterelnökségen kívül a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium Várba költözéséről döntött korábban a kormány.

A Miniszterelnökség közlése szerint a tárcának majdan otthont adó karmelita kolostor, az egykori Várszínház átalakítása jutott a legtovább, jelenleg építőmesteri és szakipari munkálatok zajlanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×