eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a Fidesz

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezheti Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a nemrég visszaküldött plakáttörvény miatt.

A nem titkoltan a Jobbik plakátkampánya ellen, a kormánypártok által beterjesztett előterjesztés kampányidőszakon kívül megtiltotta volna a politikai plakátok kihelyezését mind a kormánynak, mind a pártoknak, ám a kétharmados támogatottságot igénylő tervezetet egyik ellenzéki képviselő sem szavazta meg.

Az Országgyűlés így az előterjesztés csupán azon passzusait fogadta el, amelyhez elegendő volt az egyszerű többség szavazata, ezeket azonban Áder János köztársasági elnök csütörtökön visszaküldte a Háznak megfontolásra, mivel – mint erről szóló levelében írta - a törvény normatív tartalommal nem bíró, ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ennek nyomán az M1-en közölte, hogy rendkívüli ülés összehívását kezdeményezheti.

"Az a lehetősége a parlamentnek, hogy 60 napon belül válaszol az államfő észrevételeire. Én felhatalmazást kaptam a Fidesz-frakciótól arra, hogy kezdeményezhetek a nyári rendkívüli ülésszakra egy napirendre ülést, hogy ezt a törvényt valamilyen módon lezárjuk" - mondta a politikus.

Kósa Lajos úgy látta: érthető, hogy az államfő visszaküldte a törvényt a parlamentnek, mivel a korábbi tervezet kétharmados paragrafusok nélkül elfogadott részei "csak a hatályba léptetésről és a paragrafusok átszámozásáról szóltak".

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×