Megoldják a problémákat a bérnővérek?

Infostart
2017. június 15. 13:54
A Heti Válasz mások mellett Hegedűs Zsuzsával, a miniszterelnök szociológus főtanácsadójával készített interjút, a Figyelőben pedig arról is olvashatnak, hogy hogyan próbálják kezelni az egészségügyi intézmények az ápolónők hiányát.

Nem tűnt el, csak a médiában nem szerepel Hegedűs Zsuzsa

– közli a Heti Válasz. A miniszterelnöki főtanácsadó szociológus a lapnak adott interjúban úgy vélte, hogy tevékenysége nyomán mára Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés, a szintén javaslatára bevezetett közmunkaprogramban pedig évente több százezren vesznek részt.

Amiatt, hogy az ingyenes bölcsődei étkeztetéshez szükséges állami finanszírozás máig nem áll rendelkezésre, vagy, hogy még mindig nincsenek hátrányos helyzetűeknek szánt uszodák, Hegedűs Zsuzsa a Lázár János által vezetett Miniszterelnökséget tette felelőssé.

A szociológus kitért arra is, hogy

sem a CEU ügyében, sem a paksi bővítés esetében nem ért egyet a miniszterelnökkel, ám – mint mondta – nem is kell mindenben egyetérteniük.

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy nem csupán a szakmai szervezetek oldalain, hanem a közösségi felületen is tömegesen jelennek meg azok az álláshirdetések, amelyek egészségügyi dolgozóknak kínálnak munkalehetőséget.

Az intézmények ugyanis eltérő módon kezelik a szakemberhiányt,

és egy viszonylag új módszer alapján, munkaerőbérléssel is igyekeznek biztosítani az ápolást

olyan cégek segítségével, amelyek a hiányra mozdulva alakultak meg.

A bérnővérek alkalmazása elsősorban a fővárosra jellemző, ahol az egészségügyi intézmények száma és a betegforgalom miatt égetőbb a nővérhiány, bár néhány társaság mér vidéken is megjelent – tette hozzá a hetilap.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megoldják a problémákat a bérnővérek?
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást