eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Terrorveszély miatt különleges intézkedések a Szigeten

Aktívan részt vesz a nyári, nagy kulturális fesztiválok szervezésében a Terrorelhárító Központ - írja a Magyar Nemzet. A TEK saját bevetési egységei is kivonulnak a Szigetre.

Az európai titkosszolgálatok a következő hetekben is merényletekre számítanak, terrorveszély miatt egy hete megszakították a berlini Rock am Ring fesztivált - írja a Magyar Nemzet. A lap annak járt utána, milyen biztonsági intézkedéseket terveznek a nyár fesztiválok szervezői. A százezres nagyságrendű, sok külföldit is vonzó Sziget fesztivál technikai vezetője elmondta, a tavalyi változtatások után idén nem terveznek jelentősebb módosításokat a biztonsági intézkedéseken. Benis Dániel hozzátette, a repülőtereken használt beléptetési rendszerhez hasonló ellenőrzésen túl arcfelismerős kamerarendszer is működik a a Szigeten.

 A törvények szerint Magyarországon minden tízezer főnél több nézőt vonzó rendezvényre úgynevezett operatív törzset, központot kell a szervezőknek felállítaniuk, ennek tagjai lehetnek a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők, a katasztrófavédelem vagy akár az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai. Ilyen működik a Szigeten is, a Terrorelhárító Központ pedig külön bevetési egységgel lesz jelen. Külön csapat figyeli majd a közösségi médiát, és megakadályozzák vagy ellensúlyozzák az esetleges pánikkeltésre alkalmas álhírek elterjedését - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×