Orbán Viktor elküldte a kormánypárti képviselőket

InfoRádió
2017. június 13. 15:35
Meglepetést okozott Orbán Viktor a Fidesz-KDNP frakcióülésén: nem munkát adott a képviselőknek, hanem nyári pihenőre küldte őket.

Nagy várakozásokkal indultak a Fidesz és a KDNP kedd délelőtti frakcióülésére a hvg.hu-nak nyilatkozó kormánypárti képviselők: a frakcióvezetés által kiküldött meghívóban ugyanis figyelmeztették őket, hogy az ülésen a miniszterelnök is részt vesz. Azt várták, hogy Orbán Viktor egész nyárra szóló, részletes munka-, illetve kommunikációs tervvel látja majd el őket. A miniszterelnök mindenki meglepetésére ehhez képest nem tartott sem eligazítást, sem helyzetértékelést, hanem

alig pár perces mondandójában nyaralni küldte a képviselőket.

Az ülésszakbeli munkájukat megköszönve a miniszterelnök azt mondta a frakciótagoknak: pihenjék jól ki magukat, mert augusztus 20-a után kezdődik a „nagyüzem”, és akkortól egészen tavaszi választásokig szusszanásnyi pihenésre sem lesz lehetőség.

A kormány Orbán Viktor elmondása szerint egyébként augusztus 1-ig az eddigi menetrend szerint dolgozik majd, augusztus 1. és 20. között azonban ő és a miniszterei is szabadságra mennek.