eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Újabb buszbotrány: nem volt érvényes jogosítvány a diákokat szállító sofőrnek

Újabb buszbotrány: nem volt érvényes jogosítvány a diákokat szállító sofőrnek

Nem engedték elindulni a 17. kerületben az iskolai kirándulásra leszervezett buszt a szülők, mert nem találták megfelelőnek a jármű gumiabroncsait. Még a rendőrséget is kihívták, amelynek ellenőrzése során kiderült, hogy a busz műszakilag rendben van, viszont a sofőrnek lejárt a jogosítványa.

Hétfőn a főváros 17. kerületében található Újlak Utcai Általános Iskolában az ausztriai kirándulásra induló 43 diák buszát a szülők nem engedték elindulni, mert nem találták megfelelőnek a jármű gumiabroncsait – tudta meg a hvg.hu az egyik névtelenséget kérő szülőtől.

"A szülők 7.15-kor kihívták a rendőrséget, a kerületi rendőrkapitány 7.45-kor értesítette az intézmény vezetőjét, hogy a két kiküldött járőr szerint

a sofőr vezetői engedélye lejárt, ezért a kirándulás meghiúsult"

– erősítette meg információt Varjuné Fekete Ildikó, a Klik kelet-pesti tankerületi igazgatója. Az utat a Rákosmenti Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte – az eddigi hagyományoknak megfelelően – a tanév során legjobban teljesítő tanulók számára. A gyerekek négy pedagógussal együtt Ausztriába, a ruszti Family Parkba indultak volna jutalomképpen.

Lejárt jogosítványa miatt a sofőr kénytelen volt a busz nélkül távozni, otthagyta az iskolánál, miután a jelenlévőknek azt mondta, hogy a cége nem tud helyette mást biztosítani – közölte a tankerületi igazgató. A gyerekeket így beterelték az iskolába, a „felügyeletük megoldott”. 

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×