eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Varga: fontos lehetőség az országnak az asztanai expo - a nap hírei

A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországnak fontos lehetőség az asztanai energetikai expo. A Jobbik miniszterelnök-jelöltjévé választotta Vona Gábort az ellenzéki párt kongresszusa. A Demokratikus Koalíció szerint nincs meg a 3-as metró felújításához szükséges plusz 30 milliárd forint. A nap hírei 2017. június 10-én, szombaton.

Magyarországnak fontos lehetőség a Kazahsztán fővárosában megnyílt szakvilágkiállítás arra, hogy bemutassa a jövő energiájához kapcsolódó megoldásait - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a magyar pavilon megnyitóján azt mondta: az érdeklődők megismerkedhetnek az energiatakarékosság területén elért magyar kutatási eredményekkel a megújuló energiaforrásoktól az innovatív építészeti megoldásokon át az alternatív közlekedési módokig.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltjévé választotta Vona Gábort az ellenzéki párt kongresszusa. Programadó beszédében a pártelnök biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarország építését tűzte ki célul. A politikus egyebek mellett a letelepedési kötvények eltörlését, az önálló határőrség visszaállítását, az európai béruniós törekvés megvalósítását, illetve a fiatalok itthon tartását ígérte. Vona Gábor első lépésként említette a korrupció felszámolását, továbbá elengedhetetlennek nevezte, hogy több pénz jusson az egészségügyre és az oktatásra.

A Jobbikos Zagyva György Gyula antiszemita fenyegetőzése miatti fellépésre szólította fel a belügyminisztert a kormányfő. Sajtóhírek szerint az ellenzéki politikus halálosan megfenyegette és többször lezsidózta írásban és telefonon keresztül is egyik bírálóját és annak családját.

Ismét forgalomba álltak a felújított orosz metrószerelvények - közölte a BKV. A közlekedési társaság csütörtökön ideiglenesen vonta ki a 3-as metróvonalról a szerelvényeket, miután hétfőn a Kálvin téri megállóban mindkét oldalon kinyíltak a vonatok ajtajai. Az orosz Metrowagonmas által felújított szerelvényeket márciusban helyezték üzembe a 3-as vonalon, és már az első napokban különböző hibák miatt többször ki kellett állítani azokat a forgalomból.

A Demokratikus Koalíció szerint nincs meg a 3-as metró felújításához szükséges plusz 30 milliárd forint. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője úgy véli, hogy a főpolgármester a Bálna Budapest eladásából akarja előteremteni a hiányzó pénzt. Tarlós István csütörtökön közölte, hogy a kormány nem ad többletpénzt a 3-as metró felújítására, ezért a főváros saját forrásból fedezi azt.

Az Együtt válaszmányi elnöke szerint magyar választópolgárok adatainak tömege került külföldre a kormány legutóbbi nemzeti konzultációjakor. Szigetvári Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy az online kérdőíveknél használt orosz Yandex technológiai kódja révén az orosz titkosszolgálatok is hozzájuthattak a magyar adatokhoz. Az ellenzéki politikus arra kérte az adatvédelmi hatóságot, hogy gyorsítsa fel az általa is kezdeményezett vizsgálatot.

Tárgyalásokat szorgalmaz a Katar körüli feszültség enyhítésére Oroszország. Szergej Lavrov külügyminiszter aggodalmát fejezte ki a katari diplomácia vezetőjének amiatt, hogy több arab ország is megszakította kapcsolatait az Öböl menti állammal arra hivatkozva, hogy a dohai vezetés iszlamista szélsőségeseket támogat és együttműködik Iránnal. Az orosz politikus kijelentette: Moszkva készen áll arra, hogy az érintettek beleegyezésével és érdekében segítsen megoldani a diplomáciai konfliktust.

Kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásától elzárkózó tagállamok, köztük Magyarország - mondta az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker a Spiegel című német lapnak adott interjúban jelezte: mindössze néhány olyan tagállam van, amely nem akar részt venni a 200 ezer menekült elosztásáról szóló döntés végrehajtásában. Hozzátette: a bizottság a jövő héten tárgyalja a kérdést, ő személyesen az eljárás megindítását pártolja.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×