eur:
395.06
usd:
370.8
bux:
65151.91
2024. április 19. péntek Emma
Programot hirdetett Vona Gábor

Programot hirdetett Vona Gábor

A Jobbik elnöke egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarország építését tűzte ki célul a párt 16. országos kongresszusán elmondott programadó beszédében szombaton Budapesten.

Vona Gábor a több mint 300 küldöttnek a legsúlyosabb problémának nevezte, hogy ma is a 20. századi reflexek, traumák és megosztottság alakítja az életet, a politika pedig nem meghaladni, hanem kihasználni, tovább szítani akarja. Egy törzsi háborúhoz hasonlította a választást, ahol az egyik fél meg akarja semmisíteni a másikat, és ennek érdekében manipulálja a társadalmat.

Programot hirdetett Vona Gábor

Ezzel szemben azt fogalmazta meg, hogy

a szakadékok fölé hidakat kell építeni és a nép pártján állni,

s ebbe minden magyar ember beletartozik. A generációkról szólva kiemelte: nem egymás ellen kell fordítani őket, hanem egységet kell teremteni a megújulás szüksége és a tapasztalat fontossága között.

A pártelnök értékelése szerint a Jobbik tevékenységét a "magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel" alapelvek vezérlik.

A politikus fontosnak tartotta, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson, s a migrációval szemben a magyar társadalom kulturális szöveteinek megőrzése mellett foglalt állást. Vona Gábor azt is mondta: míg a Fidesz egy 10-es skálán mérve 7-es szinten védi az országot, addig a Jobbik 10-esen fogja. Ezzel összefüggésben

a letelepedési kötvények eltörlését és az önálló határőrség visszaállítását ígérte.

Vona Gábor sürgette a bérek növekedését is, amelyre a párt európai béruniós törekvését ajánlotta a résztvevők figyelmébe. Közölte: az ellenzékből indított kezdeményezést végig kívánják vinni, mert az unió alapelvei közül hiányzik az egyenlő munkáért egyenlő bért elve.

Kitért arra is, hogy szerinte a nyugati nagytőke és a hazai korrupt politikusok "piszkos alkut" kötöttek az EU-s források szétosztására. Ezt ahhoz hasonlította, mint amikor valaki egy közművek nélküli romos épületet cicomáz, mert arra van pályázat.

A pártelnök egyfajta nulladik lépésként hivatkozott a korrupció felszámolására és elengedhetetlennek nevezte, hogy több pénz jusson az egészségügyre és az oktatásra.

Ha Orbán Viktor hóbortja a foci, akkor az övé az egészségügyi ellátás és a kórházak lesznek

- jelentette ki. Az oktatás területén pedig a tudás folyamatos frissítését és szemléletváltást sürgetett, utóbbit úgy magyarázva: meg kell törni azt az átkot, hogy aki magyar, az vesztesnek érzi magát.

Vona Gábor szólt arról is, hogy igazságos és fenntartható nyugdíjrendszerben gondolkodik, s differenciált emelést tart szükségesnek ahhoz, hogy a kisebb és közepes nyugdíjak vásárlóértéke ne szakadjon le.

Mintegy 40 perces beszédében a pártelnök azt is megjegyezte: "a bevándorlás egy rémisztő veszély, de az elvándorlás tragikus valóság". Értékelése szerint ma kulcsélmények maradnak ki a családok életéből, az emberek pedig nem kalandvágyból mennek külföldre. "Nem miniszterelnök úr, ez nem kalandvágy; az ön rögeszmés, beteg lelkű kormányzásával egy országban élni, na az a kalandvágy" - fogalmazott Orbán Viktornak címezve.

Azt hangoztatta: kormányra kerülésük esetén "radikális segítséget" kívánnak adni az életkezdéshez, a lakhatás feltételeihez, mert magyar fiatalok nélkül nincs jövő.

Vona Gábor kitért arra is, hogy nem bukott és hiteltelen pártokkal kell összefogni, akik felelősek a mai helyzetért, hanem a kormányváltást akaró emberekkel.

A Jobbik kongresszusára 388 küldöttet regisztráltak és 304-en voltak jelen. A továbbiakban zárt rendezvényen titkos szavazáson döntenek a miniszterelnök-jelöltről, az országos választmányi elnök mandátumáról és három felügyelőbizottsági tag személyéről, majd megerősítik azokat az alapelveket, amelyek meghatároznák a Jobbik tevékenységét kormányra kerülése esetén.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×