eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Ijesztő volt a helyzet a 3-as metrón

Ijesztő volt a helyzet a 3-as metrón

Veszélyes helyzet alakult ki a 3-as metró egyik felújított szerelvényén, miután a Kálvin téren a kocsik mindkét oldalán kinyíltak az ajtók - közölte a Metróért Egyesület elnöke. Bíró Endre kiemelte, hogy senki nem sérült meg. A BKV jelezte, hogy a hiba okát vizsgálják, és ameddig az ki nem derül, a szerelvények nem közlekednek.

Hétfőn délután a Kálvin téren a 3-as metró vonalán egy felújított szerelvény mindkét oldalán kinyíltak az ajtók.

A járművezető azonnal kiszállította az utasokat, és a szerelvény kiállt a forgalomból. Az eddigi információk szerint emberi mulasztás nem történt, automatikus vonatvezető rendszer működött - mondta az InfoRádiónak a Metróért Egyesület elnöke.

Bíró Endre közölte: személyi sérülés nem történt, de az az ijesztő ebben a balesetveszélyes helyzetben, hogy

könnyen kieshetett volna valaki, ha nekitámaszkodik az ajtónak.

A szervezet vezetője szerint a hiba okát a fedélzeti számítógép járműhöz való illesztése körül érdemes keresni. Hozzátette: ameddig a pontos ok nem derül ki, az összes új szerelvényt ki kellene vonni a forgalomból.

A BKV Zrt. közleményben jelezte, hogy

a szerelvény meghibásodásának okait vizsgálják,

az érintett járművek jelenleg nem közlekednek.

A BKV Zrt. felelős üzemeltetőként csak olyan járműveket enged forgalomba, amelyek garantálják utasaink biztonságát, a felújított, korszerűsített metró szerelvények üzemét társaságunk szakemberei fokozott figyelemmel kísérik. Az üzem közben bekövetkező meghibásodások okait a felújítást végző Metrowagonmash szakemberei a BKV munkatársaival közösen minden esetben a legnagyobb körültekintéssel vizsgálják, és a feltárást követően az orosz szakemberek a hibát a lehető legrövidebb időn belül kijavítják” - jelezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×