A megtámadott magyar diákok hazaértek külföldről

InfoRádió
2017. június 2. 10:18
Hazaértek Londonból a kecskeméti elektromos autóépítő diákok, akik becsülettel helytálltak minden idők legnehezebb versenyén. Az iskola mikrobuszát Calais-ban érte támadás, a jármű megrongálódott.

A franciaországi Calais kompkikötőjének közelében feltehetően Angliába készülő illegális bevándorlók támadtak rá a Kandó Kálmán Műszaki Szakközépiskola diákjait szállító mikrobuszra. A verseny, ahová tartottak jól sikerült, és a hazatérés is szerencsés volt - írja a hiros.hu.

A londoni verseny szervezői ingyen megjavíttatták a kecskemétiek megrongált mikrobuszát. Ennek ellenére a visszaúton feszült volt a magyar csapat, mert a francia határt átlépve ugyanazon az útvonalon tudtak csak jönni, ahol legutóbb támadás érte őket.

Bár a francia rendőrség addigra felszámolta a támadók csoportját, a biztonság kedvéért konvojba verődve közelítettük meg és hagytuk el a kritikus szakaszt. Hajnalban értünk haza, jövőre már új csapattal indulunk Londonba, ismét megpróbáljuk megnyerni a versenyt – bizakodott az iskola egyik tanára.